MOTION

ER DU AKTIV?

Vær fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen. Aktiviteten skal være med moderat til høj intensitet og ligge ud over almindelige kortvarige dagligdags aktiviteter.
 
Hvis de 30 minutter deles op, skal aktiviteten vare mindst 10 minutter.
Mindst 2 gange om ugen skal der indgå fysisk aktivitet med høj intensitet af mindst 20 minutters varighed for at vedligeholde eller øge konditionen og muskelstyrken.

Der skal indgå aktiviteter, som øger knoglestyrken og bevægeligheden.

Fysisk aktivitet ud over det anbefalede vil medføre yderligere sundhedsmæssige fordele.

4 RÅD OM MOTION

Her er fire rigtig gode råd om motion fra netdoktor.dk:

1: Dyrk dig selv
Tid til dig selv - helt uden ansvar for hus, hjem eller børn. Motionstid er DIN tid. Nogle synes, det er sjovt at have børnene med, mens andre synes det er fantastisk at kunne 'trække stikket' og være sig selv.
 
2: Skriv det i kalenderen
Motion skal plottes i kalenderen på lige fod med middagsaftaler og lignende. Du husker dig selv på din prioritering ved at få det sat ind i kalenderen.
 
3: Alt er bedre end intet
Hvert skridt tæller - også dem du vælger at tage op ad den rullende trappe eller løb en lille tur i stedet for slet ingen.
 
4: Gør det sjovt
Der er ikke noget mere dræbende ved motion, når det er kedeligt. Find ud af, hvad der skal til for at gøre det sjovt. Måske en aftale om at løbe sammen med en god ven?  Du kan også vælge at købe dig til lidt udstyr, der gør det sjovere - for eksempel et pulsur eller en Ipod. Det vigtigste er, at du motiverer - og ikke holder op.
RUNNING 
Signe Rønnebro - Mindful Coaching | CVR: 33795645 | Valmuevej 15, Vejle - Danmark | Tlf.: 61463180 | sundhedscoachen@mail.dk