Mistrivsel ved børn & unge - en familieudfordring

Den bedste måde at hjælpe et barn eller en ung, er at vi har et tæt samarbejde med familien!

Mistrivsel børn & unge

Derfor bliver flere børn og unge stresset

Vi bliver mere og mere stressede, og stressen rammer især de unge piger. Ifølge den seneste Nationale Sundhedsprofil udarbejdet af Syddansk Universitet og Sundhedsstyrelsen har hver fjerde 16 til 24-årige et højt stressniveau.

Norske forskere har netop gennemgået over 2.000 internationale videnskabelige artikler om årsagerne til stress i skolen. Ved at nærstudere de mest relevante 33 studier konkluderede de, at de seks mest udbredte årsager til stress blandt unge er:

  1. for lidt tid til sociale aktiviteter
  2. konflikter i hjemmet
  3. konkurrence mellem medstuderende
  4. manglende støtte fra lærere
  5. forventningspres fra en selv
  6. forventningspres fra skolen

Smerte i sindet - ar på sjælen

De unges psykiske udfordringer skyldes ikke alene, de skal uddanne sig på rekordtid og helst med topresultater. Der er mange, der også føler sig presset fra andre sider – typisk i forhold til sundhed, skønhed og sociale relationer.

Det sætter sig på psyken, kontant at skulle leve op til de mange idealer vores konkurrencesamfund sender ud. De unge er blevet hårdere i tonen og aldrig har der været så meget mobning, da det nu også er på de sociale medier og online.

Nogle af de konsekvenser jeg ser er at de udvikler;

Lavt selvværd

Angst

Depression

Spiseforstyrrelser

OCD m.m.

Det skal tages alvorligt ellers sætter det sig som traumer, som forfølger dem op i voksenlivet. Det kan i den grad hæmme dem til at få en god sund udvikling, som et hvert menneske fortjener.

Erhvervsaftaler

Jeg har erfaring med at forbygge lange sygemeldinger! Så spar penge på den lange bane og gør noget godt for medarbejderne.

Akut tid

Har du brug for akut hjælp, så har jeg altid indlagt akuttider – hvilket betyder, at du kan få en tid inden for 1-3 dage, ved akut opstået krise.

Gratis råd

Jeg har samlet en række gode råd, om alt fra stresshåndtering til sund livsstil, lidt om parforholdet, motion, og ro i nervesystemet m.m.